Φωτογραφία: Αντωνία Κατή
Αποθήκευση για αργότεραΑυτή η γιαουρτόπιτα με πορτοκάλι είναι πλούσια σε γεύση και αρώματα. Απολαύστε τη μετά το γεύμα ή με τον καφέ σας.
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Υλικά
3 μεσαία αυγά
50 γρ. κορν φλάουρ
60 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο και χλιαρό
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
320 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε την γιαουρτόπιτα με πορτοκάλι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C.
Ντύνουμε με λαδόκολλα το εσωτερικό ενός στρογγυλού ταψιού με διάμετρο 22-24 εκ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα τα αυγά με το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζοντας το ανακάτεμα ρίχνουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τέλος την κρέμα γάλακτος.
Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, το στρώνουμε στο ταψάκι και φουρνίζουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει η κρέμα και να ροδίσει περιμετρικά. Τη σερβίρουμε χλιαρή.