Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΈνα δροσερό, εύκολο και εντυπωσιακό γλυκό που παντρεύει τις φράουλες με το γιαούρτι. Ελαφρύ και με λίγα λιπαρά!
Υλικά
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι αγελάδος με 10% λιπαρά
170 γρ. φρέσκες φράουλες, πολτοποιημένες στο μούλτι + μερικές ακόμα, για το σερβίρισμα
5 γρ. ζελατίνη σε φύλλα (στα σούπερ μάρκετ βρίσκουμε πακέτα συνολικού βάρους 10 ή 20 γρ., με 6 ή 12 φύλλα αντιστοίχως – όποια εταιρεία κι αν προτιμήσουμε, θα χρησιμοποιήσουμε 3 φύλλα)
2 ασπράδια αυγών
60 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
60 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
Διαδικασία
Για τη μους με φράουλες και γιαούρτι, σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνουμε να μουλιάσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι μαζί με το 1/3 από τις πολτοποιημένες φράουλες.
Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ζεσταθεί ο πολτός και να λιώσουν οι ζελατίνες.
Αποσύρουμε, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και το ανακατεύουμε με τον υπόλοιπο πολτό φράουλας.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια μαζί με τα 60 γρ. κρυσταλλικής ζάχαρης σε σφιχτή μαρέγκα.
Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ).
Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με τη μαρίζ.
Σερβίρουμε σε μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες, να κρυώσουν καλά.
Γαρνίρουμε με φράουλες και σερβίρουμε την μους με φράουλες και γιαούρτι.