Οικογενειακές συνταγές που δεν πρέπει να λείπουν από το Πασχαλινό τραπέζι, φτιαγμένες με αγάπη με προϊόντα Αλάμπρα.
Υλικά
1,25 λίτρα φρέσκο γάλα ALAMBRA πλήρες, 3,5% λιπαρά
135 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
30 γρ. ελαιόλαδο
3 αβγά, καλά χτυπημένα
180 γρ. ζάχαρη
2 πρέζες βανίλια
Θα χρειαστούμε ένα πυρέξ 25Χ15Χ5 εκατ.
Διαδικασία
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα. Όταν το γάλα είναι χλιαρό, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά, χρησιμοποιώντας εναλλάξ μια σπάτουλα σιλικόνης και ένα σύρμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις πήξει η κρέμα μας, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Όταν η κρέμα μας γίνει χλιαρή, ρίχνουμε τα αβγά, τα οποία νωρίτερα έχουμε χτυπήσει. Αδειάζουμε μέσα στο πυρέξ μας το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά. Αν δούμε ότι η πίτα μας αρπάζει σε χρώμα από πάνω, την σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και αφαιρούμε από το ταψί μας. Σερβίρουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με κανέλα αν θέλουμε.