Φωτογραφία: Αντωνία Κατή
Αποθήκευση για αργότεραΜια υπέροχη και πρωτότυπη γαλατόπιτα με σοκολάτα, αγελαδινό γάλα και μπόλικο βούτυρο. Μπορούμε να τη σερβίρουμε με κανέλα για έξτρα γεύση και άρωμα.
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Υλικά
Για την κρέμα
1 λίτρο φρέσκο γάλα, πλήρες
200 γρ. ζάχαρη
4 μεσαία αυγά
80 γρ. κορν φλάουρ
200 γρ. βούτυρο αγελαδινό
ξύσμα από 1 λεμόνι
150 γρ. κουβερτούρα κλασική, ψιλοκομμένη
Για το ταψί
30 γρ. βούτυρο αγελαδινό
30 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Διαδικασία
Κρέμα
Για να φτιάξουμε την δίχρωμη γαλατόπιτα, ξεκινάμε με την κρέμα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και τη μισή ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τα αυγά, το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη ζάχαρη. Όταν το γάλα κάψει καλά, αλλά πριν φουσκώσει, αδειάζουμε αργά το μισό στα αυγά. Ανακατεύουμε συνέχεια και έντονα με το σύρμα.
Ανακατεύουμε συνέχεια και έντονα με το σύρμα. Ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών.
Ανακατεύουμε συνέχεια και έντονα με το σύρμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το βούτυρο να λιώσει.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 22-24 εκ. και το πασπαλίζουμε παντού με σιμιγδάλι. Αδειάζουμε εκεί τη μισή κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
Μέσα στην υπόλοιπη ζεστή κρέμα προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να φτιάξουμε μια σοκολατένια κρέμα. Την αδειάζουμε στο ταψάκι πάνω στη λευκή κρέμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40 λεπτά.
Την αφήνουμε να κρυώσει καλά και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα