Κείμενο: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
4-6 αχλάδια
1/2 πλάκα (125 γρ.) βούτυρο + λίγο ακόμη για το ταψί
1 αυγό
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κάψουλα βανίλιας (βανιλίνη)
λίγο αλάτι
2/3 κούπας ζάχαρη
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος. Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε σε φέτες και τα τοποθετούμε στο σκεύος. Λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το βούτυρο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αυγό, το αλεύρι, τη βανίλια, το αλάτι και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Το ρίχνουμε πάνω από τα αχλάδια. Κάνουμε το ίδιο με το λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο για περίπου 45 λεπτά.