Πανεύκολο άλειμμα κάστανου για τα γιορτινά μας κεράσματα
Υλικά
200 γρ. κάστανα βρασμένα (καθαρό βάρος) – προτιμάμε φρέσκα κάστανα, καθότι νοστιμότερα. Εν ανάγκη βάζουμε έτοιμα βρασμένα (σε συσκευασία κενού, σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
100 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένοι
20 γρ. σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
30 γρ. κακάο σκόνη
1 κρυσταλλάκι μαστίχας, κοπανισμένο στο γουδί σε σκόνη (ή 1 κουτ. γλυκού εσάνς μαστίχας) ή 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
λίγο αλάτι
περίπου 45 ml νερό (ή λίγο περισσότερο)
Διαδικασία
Για το vegan άλειμμα κάστανου με κακάο, σε ευρύχωρο πολυκόφτη ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το νερό.
Τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν πλήρως και να γίνουν ένα σχετικά πυκνό μείγμα.
Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό, ώστε το άλειμμα να αραιώσει στην επιθυμητή σύσταση.
Διατηρούμε, το vegan άλειμμα κάστανου με κακάο, στο ψυγείο, καλά κλεισμένο, έως 20 ημέρες.