
Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΌλα σπιτικά, ολα με FLORA. Ένα πανεύκολο ραβανί με πορτοκάλι, ένα ασυνήθιστο κέικ με χαλεπιανά και αλμυρή καραμέλα, ένα μυρωδάτο κέικ με μέλι και ένα vegan κέικ με μήλα.
Υλικά
- 150 γρ. FLORA plant b+tter unsalted
- 240 γρ. ξανθή ζάχαρη
- 360 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 12 γρ. baking powder
- 10 γρ. σόδα
- 1 κ. τσαγιού κανέλα
- 200 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 600 γρ. μήλα με φλούδα
- 150 γρ. αμύγδαλα, χοντροκοπανισμένα
- 360 γρ. αλεύρι φαρίνα
Διαδικασία
Καθαρίζουμε το εσωτερικό από τα μήλα και τα κόβουμε σε κομματάκια (με τη φλούδα). Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder, τη σόδα και την κανέλα. Χτυπούμε καλά τη FLORA plant butter unsalted με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι και το μείγμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 100 γρ. από τα αμύγδαλα και τα κομμένα μήλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα καλυμμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε σε μέτριο προς χαμηλό φούρνο (150 βαθμούς Κελσίου αέρα) για 1 1/2 ώρα.