Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΒουτάμε τις ροδέλες ανανά σε χυλό, τις τηγανίζουμε και έχουμε τις πιο λαχταριστές και ζουμερές τηγανίτες!
Κυριακή Δασύρα
Υλικά
1 φρέσκος ανανάς, καθαρισμένος, κομμένος σε 8-10 ροδέλες, τις οποίες τυλίγουμε σε χαρτί κουζίνας και αφήνουμε για 1 βράδυ στο ψυγείο
250 ml (1 + 1/4 κούπας) γάλα φρέσκο, πλήρες
1 αυγό
50 γρ. (1/4 κούπας) ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
160 γρ. (1+1/4 κούπας) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
μέλι
κράνμπερις
αμύγδαλα φιλέ, ελαφρά καβουρδισμένα
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τις τηγανίτες ανανά με μέλι και αμύγδαλα, σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα το γάλα, το αυγό και τη ζάχαρη, μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και, τέλος, το αλεύρι, και χτυπάμε καλά, μέχρι να φτιάξουμε έναν λείο χυλό, χωρίς σβόλους.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τόσο ηλιέλαιο ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Με μια λαβίδα παίρνουμε κάθε ροδέλα ανανά, όπως είναι κρύα από το ψυγείο, τη βουτάμε στον χυλό ώστε να καλυφθεί παντού και τινάζουμε ελαφρώς να στραγγίξει.
Τηγανίζουμε τις ροδέλες δύο δύο, για 2-3 λεπτά από τη μία πλευρά, μέχρι να αποκτήσουν μια τραγανή χρυσαφένια κρούστα. Τις γυρίζουμε και τηγανίζουμε και την άλλη πλευρά τους, μέχρι να ροδίσει κι αυτή.
Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες ροδέλες.
Τις αραδιάζουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με μέλι και σκορπίζουμε πάνω τους κράνμπερις και καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου
Σερβίρουμε τις τηγανίτες ανανά με μέλι και αμύγδαλα αμέσως.