Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΈνα υπέροχο σορμπέ με φρέσκα κεράσια και νότες από πικραμύγδαλο. Υπάρχει κάτι πιο καλοκαιρινό από αυτό;
Παυλίνα Παπαντωνίου
Υλικά
1 κιλό κεράσια γλυκά (καθαρό βάρος, ζυγισμένα χωρίς το κουκούτσι)
120 γρ. (λίγο λιγότερο από 2/3 κούπας) ζάχαρη
200 γρ. (1 κούπα) νερό
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 σφηνάκι ποτό αμαρέτο
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε το σορμπέ κεράσι με αμαρέτο, σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε το σιρόπι σε πολυκόφτη και προσθέτουμε τα κεράσια, τον χυμό λεμονιού και το αμαρέτο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να μην έχουν μείνει κομμάτια φρούτου.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και το καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του. Κλείνουμε από πάνω με το καπάκι του (ή με αλουμινόχαρτο). Τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Μετά από μισή ώρα ανοίγουμε το σκεύος, αφαιρούμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε το μείγμα με μια μεγάλη κουτάλα αρκετά καλά. Ξανακαλύπτουμε με τον ίδιο τρόπο και βάζουμε στην κατάψυξη.
Επαναλαμβάνουμε το ανακάτεμα άλλη μία φορά μετά από μισή ώρα.
Ξανασκεπάζουμε και αφήνουμε το σορμπέ για τουλάχιστον άλλες δύο ώρες στην κατάψυξη.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το σορμπέ κεράσι με αμαρέτο, το αφήνουμε 5-10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.