Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΤο πιο πρωτότυπο και ευφάνταστο κέρασμα για μικρούς και μεγάλους είναι πανεύκολο, εντυπωσιακό και με λαχταριστές σοκολάτες σε διαφορετικές μορφές!
Φαίη Αθουσάκη
Υλικά
Για τα κουταλάκια
- μερικά πλαστικά κουταλάκια
- μαύρη και λευκή κουβερτούρα, λιωμένες χωριστά σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων
- καραμέλες κανέλας (κοπανισμένες στο γουδί), τρούφα, ζαχαρωτά, φρουί γλασέ, τρίμμα σοκολάτας ή σπασμένοι ξηροί καρποί
Για το ρόφημα
- 2 1⁄2 κούπες γάλα, πλήρες ή light
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 75 γρ. κουβερτούρα με 70-72% κακάο, τεμαχισμένη
- 25 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, τεμαχισμένη
- 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά)
Μυστικά
Εάν θέλουμε να δώσουμε χριστουγεννιάτικα αρώματα στο ρόφημά μας, μπορούμε κατά τη διάρκεια του βρασμού να προσθέσουμε ένα ξύλο κανέλας ή λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο ή ακόμα και μια πιπερίτσα τσίλι, που ταιριάζει διαβολεμένα με τη σοκολάτα. Το τελευταίο αυστηρά για ενήλικες.
Διαδικασία
- Για το ρόφημα σοκολάτας υποβρύχιο ξεκινάμε πρώτα να προετοιμάζουμε τα κουτάλια πολύ νωρίτερα για να έχουν προλάβει να παγώσουν.
- Τα γεμίζουμε με λιωμένη κουβερτούρα (μαύρη ή λευκή) και διακοσμούμε αμέσως με όποιο υλικό επιλέξουμε, π.χ. τρούφα ή τρίμμα σοκολάτας.
- Τα παγώνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Ρόφημα
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα.
- Βράζουμε έως ότου λιώσουν οι σοκολάτες ανακατεύοντας συνεχώς.
- Για πιο αφρώδες αποτέλεσμα, χτυπάμε δυνατά με σύρμα πριν σερβίρουμε.
- Μοιράζουμε το ρόφημα σε 3 κούπες και το συνοδεύουμε με τα κουτάλια, τα οποία βυθίζει ο καθένας στη ζεστή σοκολάτα και το περιεχόμενό τους λιώνει απολαυστικά.