Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Ντέμης Σιρανίδης
Αποθήκευση για αργότεραMασκαρέματα, χορός και φαγητό, πάντα συνοδευμένα με το αγαπημένο μας κρασί από το Οινοποιείο Κυπερούντας. Γιατί αποκριές χωρίς κρασί δεν λέει.
Υλικά
- 450 γρ. φύλλο μπακλαβά
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. κεφαλοτύρι
- 150 γρ. μέλι
- 1 κουτ. γλυκού σινάπι (σπόροι μουστάρδας)
- 1 κουτ. σούπας ροζ πιπέρι
Συνδυάστε το με
Aνδεσίτης ερυθρός ξηρός του Οινοποιείου Κυπερούντας
Διαδικασία
- Κόβουμε το κεφαλοτύρι σε φέτες με πάχος περίπου 1/2 εκ. και μετά σε κομμάτια 5Χ10 εκ.
- Παίρνουμε ένα φύλλο μπακλαβά και το αλείβουμε με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε ένα άλλο φύλλο από πάνω και το αλείβουμε και αυτό –αν τα φύλλα είναι λεπτά, επαναλαμβάνουμε και με τρίτο
φύλλο. Βάζουμε ένα κομμάτι κεφαλοτύρι στη μία άκρη. Διπλώνουμε πρώτα μια φορά καλύπτοντας το τυρί και μετά και από τις δύο πλευρές
κατά μήκος του φύλλου. Διπλώνουμε ξανά και ξανά, τυλίγοντας έτσι το τυρί μέσα στο φύλλο. - Το τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Αλείβουμε τα πουρέκια με ελαιόλαδο και ψήνουμε αμέσως σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο.
- Χοντροκοπανίζουμε το σινάπι με το ροζ πιπέρι και τα ανακατεύουμε με το μέλι. Βάζουμε πάνω στο ζεστό πουρέκι και σερβίρουμε αμέσως.