Γεμίζει αρώματα το στόμα αυτό το γλυκό, μια πλούσια κρέμα αμυγδάλου, περιχυμένη με γλυκό τριαντάφυλλο, που μπορούμε να σερβίρουμε σε μπολάκια ή ποτήρια.
Υλικά
240 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα, μουλιασμένα αποβραδίς σε νερό
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
600 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
200 γρ. ζάχαρη
7 ml εσάνς αμυγδάλου
600 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)
γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε την κρέμα αμυγδάλου με γλυκό τριαντάφυλλο, ξεκινάμε στραγγίζοντας τα μουλιασμένα αμύγδαλα και τα ξεπλένουμε σε κρύο νερό.
Σε ένα μπολ με κρύο νερό μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν μία βράση. Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά.
Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο ενός πολυκόφτη με ισχυρό μοτέρ και τα δουλεύουμε για τουλάχιστον 6 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια εντελώς λεία και ημίρρευστη κρέμα.
Αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ. Στύβουμε τις ζελατίνες με τα χέρια μας και τις ρίχνουμε στο μείγμα του μπολ (όσο είναι ζεστό) μαζί με την εσάνς αμυγδάλου. Ανακατεύουμε καλά με ελαστική σπάτουλα ώστε να λιώσουν οι ζελατίνες.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Το βγάζουμε, προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Μοιράζουμε την κρέμα σε 8-10 φαρδιά και χαμηλά μπολ ή σε ποτήρια ή φορμάκια ή σε κεσεδάκια γιαουρτιού και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε τις κρέμες σε πιάτα και ρίχνουμε στην καθεμία από 1-2 κουτ. γλυκού γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο.