Μια ιδιαίτερη, γλυκοπικάντικη μαρμελάδα βερίκοκο με μουστάρδα και μέλι. Δοκιμάστε τη με ψωμί και τυρί και θα μας θυμηθείτε!
Υλικά
2 κιλά βερίκοκα, πλυμένα, χωρίς κουκούτσια, κομμένα σε μικρά καρέ
3-4 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη, ανακατεμένη με 1 κουτ. σούπας μέλι
300 γρ. ζάχαρη
λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού
Διαδικασία
Για την πικάντικη μαρμελάδα βερίκοκο με μουστάρδα, βάζουμε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να λιώνει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα βερίκοκα, πολύ προσεκτικά γιατί η καραμέλα θα αρχίσει να κοχλάζει έντονα, και ξαναβάζουμε στη φωτιά.
Βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ, μέχρι να διαλυθούν τα βερίκοκα, να σωθούν όλα τα υγρά και η μαρμελάδα να δέσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα με το μέλι και λίγες σταγόνες λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε την την πικάντικη μαρμελάδα βερίκοκο με μουστάρδα σε αποστειρωμένα βάζα.