
Τα κλασικά κουλουράκια του Πάσχα που όλοι αγαπάμε και πάντα γίνονται ανάρπαστα. Τα ζυμώνουμε με βούτυρο Κερκύρας και η μοσχοβολιά τους είναι απίστευτη!
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
- 500 βούτυρο τύπου Κερκύρας
- 1 1⁄4 φλιτζ. ζάχαρη
- 4 αυγά + 1 κρόκος για άλειμμα
- 5 κάψουλες βανίλιας (βανιλίνη)
- ξύσμα από 2 λεμόνια ακέρωτα
- 1 φλιτζ. του καφέ γάλα+ 2 κουτ. σούπας για άλειμμα
Διαδικασία
- Για τα κουλουράκια τα πασχαλινά ξεκινάμε με το να κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για 20 λεπτά.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε σταδιακά ένα-ένα τα 4 αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα και το 1 φλιτζανάκι γάλα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή, που να μην κολλάει στα χέρια.
- Πλάθουμε κορδονάκια στο πάχος μικρού δαχτύλου και σε διάφορα σχήματα.
- Αραδιάζουμε τα κουλουράκια στη λαδόκολλα αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
- Ανακατεύουμε τον κρόκο με τις 2 κουταλιές γάλα και τα αλείφουμε.
- Ψήνουμε τα Πασχαλινά κουλουράκια στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 30 λεπτά.