
Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΓλυκιές και αλμυρές μπουκιές για τις μέρες πριν και μετά το Πάσχα, με πρωταγωνιστή στην κουζίνα το Royal Baking Powder.
Υλικά
500 γρ. αλεύρι φαρίνα
25 γρ. Royal Baking Powder
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
1/4 κουταλάκι τσαγιού μαστίχα (ακοπάνιστη)
1/4 μέχλεπι (ακοπάνιστο)
Διαδικασία
Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι με το baking powder. Κοπανίζουμε μαστίχα και μέλεπι με λίγο αλεύρι ή ζάχαρη και τα ρίχνουμε στο αλεύρι. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά με πιρούνι τα αυγά και κρατάμε ξεχωριστά περίπου μισό αυγό για το τελικό άλειμμα - το υπόλοιπο, το ρίχνουμε στο μείγμα βουτύρου. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλάθουμε σε κορδόνια, δίνουμε το σχήμα που θέλουμε και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Αλείβουμε με το αυγό που έχουμε κρατήσει. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.