Κείμενο: Αντώνης Σελέκος
Φωτογραφία: Αντωνία Κάτη
Αποθήκευση για αργότεραΈνα εύκολο και δροσιστικό παρφέ φράουλα με γιαούρτι και μια μικρή ποσότητα από μασκαρπόνε που χαρίζει πλούσια υφή.
Υλικά
- 600 γρ. ώριμες φρέσκες φράουλες, πολτοποιημένες
- 300 γρ. (2 1⁄2 κούπες) ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ. σούπας μέλι της αρεσκείας μας
- 250 γρ. (1 + 1/4 κούπας) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 150 γρ. γιαούρτι αγελάδας με 2% λιπαρά
- 100 γρ. τυρί μασκαρπόνε (το βρίσκουμε σε στρογγυλά κεσεδάκια, στα ψυγεία των μεγάλων σούπερ μάρκετ)
- 250 γρ. σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- ψιλοκομμένη κουβερτούρα της αρεσκείας μας
- φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
- ξύσμα λάιμ
Μυστικά
Το ιδανικό σερβίρισμα γίνεται σε μπολ ή πιάτο που έχουμε βάλει για λίγα λεπτά στην κατάψυξη, ώστε να είναι πολύ κρύο.
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το παρφέ φράουλας με μασκαρπόνε και κομμάτια σοκολάτας, ξεκινάμε και σε ένα ευρύχωρο ανοξείδωτο μπολ ανακατεύουμε τον πολτό φράουλας, την άχνη και το μέλι.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και το μασκαρπόνε, μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιόμορφο και παχύρρευστο μείγμα.
- Ενώνουμε τα δύο μείγματα, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).
- Προσθέτουμε και τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε απαλά.
- Καλύπτουμε μια μεταλλική μακρόστενη φόρμα του κέικ, χωρητικότητας περίπου 1 λίτρου, με διάφανη μεμβράνη και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 4 ώρες.
- Στο σερβίρισμα, αν θέλουμε, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το ξύσμα λάιμ και τις φρέσκες φράουλες.