Μια χειμωνιάτικη, πανεύκολη εκδοχή της πάβλοβας με έτοιμες μαρέγκες, αγοραστή μαρμελάδα κάστανο και γρήγορη κρέμα σοκολάτας. Σε λιγότερο από 30′ έχεις γλυκό!
Υλικά
- 30 μικρές μαρέγκες, διαμέτρου περίπου 3 εκ. (σε μεγάλα ζαχαροπλαστεία, καλύτερα κατόπιν παραγγελίας)
- 1 λίτρο κρέμα γάλακτος, χτυπημένη στο μίξερ για 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνει σαντιγί
- 1 βαζάκι (370 γρ.) μαρμελάδα κάστανο (σε σούπερ μάρκετ)
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 150 ml γάλα πλήρες
- 30 ml κονιάκ
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1-2 κουτ. σούπας κακάο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την πανεύκολη πάβλοβα με έτοιμες μαρέγκες, μαρμελάδα κάστανο και κρέμα σοκολάτας ξεκινάμε και σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το γάλα και το κονιάκ για 5-6 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να φουσκώνει.
- Ρίχνουμε τη σοκολάτα, την κανέλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη κρέμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε μια μεγάλη πιατέλα αραδιάζουμε τις μισές μαρέγκες σε μία στρώση.
- Απλώνουμε από πάνω τη μισή μαρμελάδα κάστανο, τη μισή σαντιγί και τη μισή κρέμα σοκολάτας.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, πασπαλίζουμε με το κακάο και σερβίρουμε.