Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΤι πρωινό θα φτιάξουμε για να μας κρατήσει χορτάτους και γεμάτους ενέργεια; Γιατί όχι αυτά τα pancakes με κομμάτια σοκολάτας, μπανάνα, μέλι και κανέλα;
Υλικά
για τα pancakes
225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
110 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
240 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
60 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο + λίγο για το τηγάνι
80 γρ. σταγόνες σοκολάτας
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για το σερβίρισμα
κανέλα σε σκόνη
2-3 μπανάνες, κομμένες σε ροδέλες
μέλι
Διαδικασία
Για τα pancakes, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου έχουμε έναν ομοιογενή χυλό, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και το ξύσμα και αφήνουμε για 10-15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις κάψει καλά, παίρνουμε με μια κουτάλα την ανάλογη ποσότητα μείγματος και την αδειάζουμε στο κέντρο του τηγανιού σχηματίζοντας ένα δίσκο διαμέτρου 7 εκ.
Ψήνουμε για 2 λεπτά τη μία πλευρά και για άλλα 2 λεπτά την άλλη σε χαμηλή φωτιά.
Σε μια πιατέλα στοιβάζουμε τα pancakes το ένα πάνω στο άλλο και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα ώστε να διατηρηθούν ζεστά.
Σερβίρουμε τα pancakes με μπανάνες, μέλι και κανέλα.