
Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νίκος Λουκά - Food styling: Λάουρα Κολοκασίδου
Αποθήκευση για αργότεραΤο φαγητό είναι πάντα πιο νόστιμο όταν το απολαμβάνουμε με παρέα, αλλά και όταν στις πρώτες ύλες περιλαμβάνονται προιόντα του τόπου μας, όπως για παράδειγμα τα βραβευμένα παραδοσιακά Κυπριακά γαλακτοκομικά προιόντα «ΤΟ ΑΝΩΫΡΚΑΤΙΚΟ», απο Αγρόκτημα Σταλιές.
Υλικά
- 700 γρ. φρέσκια κρέμα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 φακελάκια ζελατίνη
- Βανίλια
- 250 γρ. πρόβειο γιαούρτι «Το Ανωϋρκάτικο», Αγρόκτημα Σταλιές
Για γαρνίρισμα
- Σύκα, βατόμουρα ή άλλα γλυκά φρούτα (φρέσκα)
- Μέλι (αν θέλουμε)
Διαδικασία
- Διαλύουμε τη ζελατίνη σε 250 γρ. καυτό νερό. Βάζουμε τη φρέσκια κρέμα σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν αρχίσει να κοχλάζει.
- Προσθέτουμε τη διαλυμένη ζελατίνη και τέλος το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα και αδειάζουμε σε μικρά ή μεγάλα μπολ (τα καλύπτουμε αν θέλουμε με πλαστική μεμβράνη, έτσι ώστε να μπορούμε εύκολα να τα ξεφορμάρουμε).
- Γαρνίρουμε με σύκα ή μούρα ή άλλα γλυκά φρέσκα φρούτα. Ραντίζουμε αν θέλουμε με λίγο μέλι.