Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΦτιάχνονται στο πι και φι, μπαίνουν για 10 λεπτά στον φούρνο και μετά βουτάνε στη σοκολάτα. Δεν υπάρχει πιο εύκολο και γρήγορο κέρασμα από τα παλμιέ.
Ζάχαρη & Αλεύρι
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας βουτύρου
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
- 4 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 κουτ. κούπας κανέλα
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
Επικάλυψη
- 300 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε παλμιέ με σοκολάτα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε τη σφολιάτα με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, την κανέλα και το τζίντζερ.
- Τυλίγουμε από τη μία μεγάλη της πλευρά τη σφολιάτα σε ρολό μέχρι τη μέση. Κάνουμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά, ώστε να συναντηθούν και να ενωθούν τα δύο ρολά στο κέντρο.
- Κόβουμε το «μπαστούνι» που θα σχηματιστεί σε 40 λεπτές και ισόπαχες φέτες και τις απλώνουμε στο ταψί.
- Ψήνουμε τα παλμιέ για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Επικάλυψη
- Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ, το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και την αφήνουμε να λιώσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε το λάδι μέχρι να ενσωματωθεί.
- Βουτάμε τα παλμιέ, ένα ένα, στη λιωμένη σοκολάτα μέχρι τη μέση και τα μεταφέρουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα και να στερεοποιηθεί.