Φωτογραφία: Άσπα Κουλύρα
Αποθήκευση για αργότεραΜια πανεύκολη συνταγή για γλυκές, παγωμένες μπάρες γιαουρτιού, εμπλουτισμένες με φρούτα, δημητριακά και ξηρούς καρπούς.
Μαριάννα Γκιτσάκη/ Σουρτούκω
Υλικά
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 5% λιπαρά
2 κουτ. σούπας μέλι
100 γρ. κεράσια ή φρούτα της επιλογής μας, κομμένα σε κομμάτια των 2 εκ.
30 γρ. γκρανόλα
15 γρ. φουντούκια κοπανισμένα ή άλλοι ξηροί καρποί
Μυστικά
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γιαούρτι 10% για πιο πλούσιο αποτέλεσμα.
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε yogurt bark, ξεκινάμε στρώνοντας ένα ταψάκι που χωράει στην κατάψυξη με αντικολλητικό χαρτί.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και το απλώνουμε στο ταψί, ώστε να έχει πάχος 1-2 εκ.
Απλώνουμε από πάνω τα φρούτα, την γκρανόλα και τους ξηρούς καρπούς.
Βάζουμε στην κατάψυξη για να παγώσει, τουλάχιστον 3 ώρες.
Όταν παγώσει, σπάζουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.