Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΕύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα νηστίσιμα κεράσματα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα που θα σας μαγέψουν με τη γεύση τους. Σε 15 λεπτά τα έχετε φτιάξει!
Παυλίνα Παπαντωνίου
Υλικά
300 γρ. σοκολάτα υγείας, ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
140 γρ. φυστικοβούτυρο (προσέχουμε να μην έχει ζάχαρη ούτε φοινικέλαιο)
3 κουτ. σούπας σιρόπι αγαύης
1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τα νηστίσιμα κεράσματα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα, ξεκινάμε λιώνοντας τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Ανακατεύουμε συνέχεια.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε να αναμειχθεί.
Μοιράζουμε σε 10-12 μικρές θήκες για μάφιν ή κάπκεϊκ τη μισή ποσότητα σοκολάτας. Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά.
Σε μπολ ανακατεύουμε το φιστικοβούτυρο με το σιρόπι αγαύης και το αλάτι.
Βγάζουμε τις θήκες από το ψυγείο και βάζουμε από 1 γεμάτο κουτ. γλυκού από το μείγμα φιστικοβούτυρου πάνω στη σοκολάτα.
Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλα 15 λεπτά.
Μοιράζουμε την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα πάνω σε κάθε κεκάκι και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.