Φωτογραφία: Γιάννης Συκιανάκης
Αποθήκευση για αργότεραΙδανικά για τις μέρες της νηστείας αλλά και για κάθε άλλη μέρα, αυτά τα μπράουνις με ταχίνι και μέλι, που στολίζονται με κουβερτούρα, θα τα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.
Κατερίνα Λίβα
Υλικά
- 480 γρ. ταχίνι
- 160 γρ. μέλι
- 110 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι βρώμης
- 40 γρ. κακάο
- λίγο αλάτι
- 2 κουτ. σούπας λιναρόσπορος, αλεσμένος στον πολυκόφτη σε σκόνη
- 6 κουτ. σούπας ζεστό νερό
- λίγο λάδι για την επάλειψη του σκεύους
Για την επικάλυψη
- 6 κουτ. σούπας ταχίνι
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 2 κουτ. σούπας γάλα αμυγδάλου ή βρώμης ή σόγιας
Για τη διακόσμηση
- 180 γρ. κουβερτούρα μαύρη, κομμένη σε ακανόνιστα κομμάτια ή σταγόνες σοκολάτας
- 1 κουτ. σούπας σουσάμι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπράουνις με ταχίνι και μέλι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον αλεσμένο λιναρόσπορο με το ζεστό νερό και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
- Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, το μέλι και το μείγμα του λιναρόσπορου. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Αλείφουμε με λάδι ένα ταψάκι 20 x 20 εκ. και απλώνουμε το μείγμα.
Επικάλυψη
- Ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι και το φυτικό γάλα και, παίρνοντάς το με ένα κουτάλι, περιχύνουμε το μπράουνι σχηματίζοντας γραμμές στην επιφάνειά του.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με τα κομμάτια σοκολάτας και το σουσάμι και αφήνουμε να κρυώσει.