Φωτογραφία: Αντωνία Κατή
Αποθήκευση για αργότεραTα μπλόντις είναι η λευκή εκδοχή του μπράουνι. Είναι μαλακά και αρκετά υγρά και η ζύμη τους θυμίζει κούκις.
Αλεξία Μπάφα
Υλικά
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 160 γρ. (3/4 κούπας + 1 κουτ. σούπας) λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
- 200 γρ. (1 κούπα) καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)
- 190 γρ. βούτυρο (το λιώνουμε και το αφήνουμε να χλιαρύνει)
- 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 380 γρ. (3 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ. (3 φάκελοι) σταγόνες σοκολάτας μαύρης ή γάλακτος, ή μισές μισές
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπλόντις με κομμάτια σοκολάτας, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C. Kαλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα τετράγωνο ταψάκι ή τσέρκι περίπου 23 x 23 εκ. ή ένα παραλληλόγραμμο 20 x 25 εκ.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τα αυγά, το αλάτι, τις ζάχαρες και τη βανίλια.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
- Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε λίγο ακόμα, να σκορπίσουν παντού.
- Αδειάζουμε τη ζύμη στο σκεύος και τη στρώνουμε με τη ράχη του κουταλιού.
- Ψήνουμε για μισή ώρα, μέχρι να κάνει μια κρούστα στην επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε 16 κομμάτια.