Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΤιραμισού… αλλιώς, σε ένα γλυκό με γεύση καφέ, πλούσιο, αλλά δροσερό και τόσο νόστιμο, που δεν θα μπορέσετε να του πείτε όχι ούτε εσείς ούτε οι καλεσμένοι σας.
Ζάχαρη & Αλεύρι
Υλικά
230 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει
360 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, κρύα
15 γρ. κακάο
1 κουτ. σούπας σκόνη εσπρέσο
100 γρ. ζάχαρη
1 πακέτο πτι μπερ σοκολάτας (προσοχή, δεν εννοούμε αυτά με την επικάλυψη σοκολάτας – θα περισσέψουν μπισκότα)
λίγο γάλα για να τα βουτήξουμε
60 γρ. κουβερτούρα μαύρη, λιωμένη
Διαδικασία
Για το μπισκοτογλυκό με γεύση τιραμισού ξεκινάμε και χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με το τυρί κρέμα, το κακάο και τη σκόνη εσπρέσο, μέχρι να αρχίσει να γίνεται παχύρρευστο το μείγμα.
Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε πασπαλιστά τη ζάχαρη και χτυπάμε λίγο ακόμα, μέχρι να γίνει ένα μείγμα που στέκεται.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας του κέικ περίπου 10 x 20 εκ., καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα και αφήνοντας μπόλικη μεμβράνη να κρέμεται προς τα έξω
Βουτάμε ένα ένα τα πτι μπερ στο γάλα και τα τοποθετούμε όρθια στα τοιχώματα της φόρμας το ένα δίπλα στο άλλο, μέχρι να καλυφθεί όλη η περιφέρεια.
Με προσοχή για να μην κουνηθούν τα πτι μπερ, αδειάζουμε στο εσωτερικό της φόρμας τη μισή κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε από πάνω μία διπλή στρώση από πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα.
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και άλλη μία διπλή στρώση πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα.
Γυρνάμε τις άκρες της μεμβράνης προς τα μέσα και καλύπτουμε καλά το γλυκό.
Βάζουμε για 1 βράδυ στο ψυγείο.
Για να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε πιατέλα.
Περιχύνουμε την επιφάνεια με τη λιωμένη σοκολάτα και σερβίρουμε αμέσως.
Όσο περισσέψει διατηρείται περίπου 2 μέρες στο ψυγείο, σκεπασμένο.