Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΦτιάξτε αυτό το εντυπωσιακό και λιχούδικο μπισκοτογλυκό απλά και γρήγορα, με ζαχαρούχο γάλα, oreo και τρία ακόμη υλικά.
Ζάχαρη & Αλεύρι
Υλικά
1 λίτρο κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
400 γρ. (περίπου) μπισκότα oreo
2 κούπες φρέσκα κεράσια, καθαρισμένα από τα κουκούτσια + 12 επιπλέον κεράσια (ολόκληρα) για το σερβίρισμα
1/2 φάκελος τρίμμα σοκολάτας για πασπάλισμα
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε το μπισκοτογλυκό με γεύση black forest, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να αρχίσει να γίνεται παχύρρευστη σαν γιαούρτι.
Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για λίγο ακόμα, μέχρι να γίνει σαντιγί (προσοχή, δεν την παραχτυπάμε, γιατί θα «κόψει»).
Σε ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι ή πυρέξ 23 x 33 εκ. βάζουμε στον πάτο μία λεπτή στρώση από σαντιγί, ίσα να κολλήσουν τα μπισκότα.
Από πάνω βάζουμε μία στρώση από oreo και απλώνουμε πάνω τους το 1/3 από τη σαντιγί.
Σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα μισά καθαρισμένα κεράσια.
Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις από μπισκότα oreo και σαντιγί (τη μισή ποσότητα από όση έχει απομείνει) και σκορπίζουμε τα υπόλοιπα κεράσια.
Συνεχίζουμε με μια τρίτη και τελευταία στρώση από σαντιγί και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Καλύπτουμε το γλυκό με μεμβράνη και το φυλάσσουμε στο ψυγείο για 24 ώρες, για να μαλακώσουν καλά τα μπισκότα και να αποκτήσουν μια υφή σαν κέικ.
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε το μπισκοτογλυκό με γεύση black forest, βγάζουμε από το ψυγείο, πασπαλίζουμε με το τρίμμα σοκολάτας, κόβουμε σε 12 κομμάτια και γαρνίρουμε το καθένα με ένα ολόκληρο κεράσι.