Φωτογραφία: Μιχάλης Παππάς
Αποθήκευση για αργότεραΜια πολύ εύκολη συνταγή η επιτυχία της οποίας βασίζεται σε ένα πολύ απλό μυστικό: χρειάζεται φρέσκα, ζουμερά και αρωματικά λεμόνια.
Νότα Μασσέλου
Υλικά
- 200 ml γάλα εβαπορέ light (πολύ κρύο – το αφήνουμε στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ)
- 150 γρ. ζάχαρη
- 3 μεγάλα φρεσκα λεμόνια (ξύσμα και χυμός)
- 1 φακελάκι σκόνη φρουί ζελέ με γεύση λεμόνι, διαλυμένο σε 100 ml χλιαρό νερό
- 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο, άψητο, χοντροκομμένο στο μούλτι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την μους λεμόνι χτυπάμε τη ζάχαρη με το κρύο γάλα στο μίξερ και όταν αφρατέψει, προσθέτουμε σιγά σιγά το ξύσμα και στη συνέχεια το διαλυμένο στο νερό ζελέ και τον χυμό από το φρέσκο λεμόνι.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ σερβιρίσματος, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή για 1 βράδυ, μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
- Πριν το σερβίρουμε, σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια το κοπανισμένο φιστίκι.
Σερβίρισμα
- Βγάζουμε ολόκληρο το μπολ με το γλυκό στο τραπέζι και σερβίρουμε τη μους με μεγάλες κουταλιές σε πιατάκια του γλυκού.