Φωτογραφία: Μιχάλης Παππάς
Αποθήκευση για αργότεραΑφράτο και δροσερό γλυκό με φρούτα του δάσους, το οποίο, αν και φίνο και ελαφρύ για το τέλος του δείπνου, περιέχει όλη την πλούσια γεύση του πρόβειου γιαουρτιού που δουλεύεται μαζί με την πέτσα του. Να πώς αξιοποιείται με λαμπερό, δημιουργικό τρόπο ένα «χωριάτικο» προϊόν.
Γιάννης Λιόκας
Θανάσσης Τάσσος
Υλικά
- 500 γρ. πρόβειο γιαούρτι
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί
- 3 αυγά
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 φύλλα ζελατίνης (περίπου 6,5 γρ.)
- 150 γρ. φρέσκα μούρα, για το στόλισμα μαρμελάδα με φρούτα του δάσους σπιτική ή του εμπορίου
Διαδικασία
- Για τη μους από πρόβειο γιαούρτι με μαρμελάδα φρούτων, ξεκινάμε και σε ένα μπολάκι μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε το γιαούρτι και χτυπάμε για λίγο μέχρι να αναμειχθεί. Βγάζουμε τα φύλλα ζελατίνης από το νερό, τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας και τα αδειάζουμε σε μπολάκι.
- Προσθέτουμε τα 50 γρ. από τη σαντιγί και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο μείγμα γιαουρτιού, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα 450 γρ. σαντιγί και τα ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα.
- Αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.
Σερβίρισμα
- Βγάζουμε τη μους από το ψυγείο, στολίζουμε την επιφάνεια με όση μαρμελάδα θέλουμε και τα φρέσκα φρούτα.