Για ελαφρύ επιδόρπιο αλλά και για πρωινό σερβίρουμε αυτά τα λαχταριστά μήλα ποσέ με σάλτσα ταχινιού.
Υλικά
- 2 μήλα στα τέσσερα
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 κουτ. σούπας σκόνη κακάο
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. σούπας ταχίνι
- καβουρδισμένα αμύγδαλα για το πασπάλισμα
Μυστικά
Σερβίρουμε μαζί με τσάι της αρεσκείας μας, βρασμένο με φλούδες πορτοκαλιού και 1 ξύλο κανέλας, για πιο πλούσια γεύση.
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μήλα ποσέ με σάλτσα ταχινιού, ξεκινάμε κόβοντας τα μήλα στα τέσσερα, όπως είναι με τη φλούδα και τα κουκούτσια, και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι.
- Ρίχνουμε το ξύλο κανέλας και λίγο νερό, τόσο ώστε να μην καλύψει τα μήλα εντελώς, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 12 λεπτά.
- Βγάζουμε τα μήλα σε μπολ και βράζουμε λίγο ακόμα τα ζουμιά από το κατσαρολάκι για να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη σκόνη κακάο, το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε τα μήλα σε 2-3 μπολάκια, περιχύνουμε με τη σάλτσα ταχινιού και πασπαλίζουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.