Μια πρωτότυπη μαρμελάδα μήλου που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, με νότες καφέ και αρώματα πορτοκαλιού και θυμαριού.
Υλικά
- 1 κιλό μήλα κόκκινα Στάρκιν, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μέτρια καρέ
- 800 γρ. ζάχαρη
- 150 ml λικέρ καφέ της αρεσκείας μας
- φλούδες από 2 ακέρωτα πορτοκάλια
- 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μαρμελάδα μήλο με λικέρ καφέ, ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια μεγάλη κατσαρόλα όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
- Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να δέσει το μείγμα.
- Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ανακατεύουμε 2 - 3 φορές απαλά με ξύλινη κουτάλα
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τις φλούδες πορτοκαλιού και το θυμάρι. Αν θέλουμε, περνάμε το μείγμα από το μπλέντερ σε δόσεις για να γίνει πιο κρεμώδες, αλλιώς αφήνουμε τη μαρμελάδα με κομματάκια.
- Βάζουμε ζεστή τη μαρμελάδα σε ζεστά, αποστειρωμένα βάζα.