Φωτογραφία: Melanie Jenkin
Αποθήκευση για αργότεραΜάφιν με φρούτα, βρώμη και λιναρόσπορο συνδυασμός όχι τόσο γνωστός αλλά πολύ νόστιμος!
Rebecca Heslo
Υλικά
- 100 γρ. μαργαρίνη soft (δηλαδή αυτή που πωλείται σε κεσεδάκι, όχι σε χαρτί), light
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή 2 κάψουλες βανιλίνης
- 1 1⁄2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. λιναρόσπορος
- 3/4 κούπας πολτοποιημένες μπανάνες
- 2/3 κούπας αριάνι
- 1 κούπα ανάμεικτα φρούτα του δάσους, κατεψυγμένα
- 1/4 κούπας νιφάδες βρώμης
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα μάφιν με φρούτα, βρώμη και λιναρόσπορο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180° C.
- Καλύπτουμε με καραμελόχαρτα μία 12 θέσια φόρμα για μάφιν και μία 6 θέσια.
- Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτοντας σταδιακά τα χτυπημένα αυγά και τη βανίλια.
- Έπειτα ρίχνουμε σταδιακά και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα φρούτα του δάσους και τη βρόμη. Μόλις αναμειχθούν καλά, σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τα κατεψυγμένα φρούτα και ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για μάφιν, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τη βρόμη και ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά, έως ότου χρυσίσουν και φουσκώσουν.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και αποθηκεύουμε σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ή μέσα σε σακούλα τροφίμων. Διατηρούνται φρέσκα για δύο ημέρες.