Κείμενο: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜια πανεύκολη, δροσερή κρέμα πορτοκάλι. Δεν έχει ζωικά λιπαρά και είναι ιδανική για όσους νηστεύουν ή κάνουν vegan διατροφή.
Υλικά
- 1 λίτρο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 80 γρ. κορν φλάουρ
- ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
- λίγη κανέλα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τη νηστίσιμη κρέμα πορτοκάλι παίρνουμε από τον χυμό πορτοκαλιού 1 φλιτζάνι και το αφήνουμε κατά μέρος.
- Ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό σε μία κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε στη φωτιά.
- Στο μεταξύ, ρίχνουμε στο φλιτζάνι που κρατήσαμε στην άκρη τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθούν τα υλικά.
- Μόλις ζεσταθεί καλά ο χυμός που έχουμε στην κατσαρόλα, αλλά όχι να βράσει, προσθέτουμε το περιεχόμενο του φλιτζανιού, ανακατεύοντας συνεχώς με μία κουτάλα μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε την κρέμα στα μπολάκια.
- Πασπαλίζουμε τις μισές κρέμες με ξύσμα πορτοκαλιού και τις άλλες μισές με κανέλα.
- Τρώγονται και ζεστές και κρύες από το ψυγείο.