Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΈνα εύκολο και ζουμερό κέικ γεμιστό με όλη τη γλύκα και το μεθυστικό άρωμα της μαρμελάδας. Απολαύστε το στο πρωινό σας!
Υλικά
- 230 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + λίγο ακόμη, για τη φόρμα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 3 αυγά μεγάλου μεγέθους
- 2 κάψουλες βανίλιας (βανιλίνη)
- 1 κούπα γάλα
- 1 πακέτο (500 γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο ακόμη, για τη φόρμα
- 200 γρ. μαρμελάδα από βανίλιες (ή άλλη της αρεσκείας μας)
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το κέικ με μαρμελάδα από βανίλιες, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν, για 6-8 λεπτά.
- Κατόπιν ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Οταν αφομοιωθούν, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη βανίλια και εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ μεσαίου μεγέθους και ρίχνουμε μέσα τη μισή ποσότητα της ζύμης.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια με τη μαρμελάδα και αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη.
- Ψήνουμε για 50 λεπτά. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το κέικ μέχρι μέσα, κάνοντας το τεστ με το μαχαίρι.
- Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, κατά προτίμηση πάνω σε σχάρα με ποδαράκια.