Επειδή Halloween χωρίς κολοκύθα δεν γίνεται, σας δίνουμε μία εύκολη συνταγή για να φτιάξετε cupcakes με τη ζουμερή και νόστιμη σάρκα του λαχανικού αυτού.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
Υλικά
Για τα muffins
150 γρ. βούτυρο αγελάδας
150 γρ. μαύρη ζάχαρη
150 γρ. κίτρινη κολοκύθα (ζυγίζουμε την καθαρή σάρκα)
3 αυγά
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λάιμ
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
7 γρ. μπέικιν πάουντερ
Για την επικάλυψη
225 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουτ. γλυκού πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής (κατά προτίμηση σε μορφή πάστας)
Διαδικασία
Muffins
Τρίβουμε την κολοκύθα στον χοντρό τρίφτη φροντίζοντας να κρατήσουμε και όσα υγρά αποβάλλει.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την τριμμένη κολοκύθα μαζί με το ζουμί της και προσθέτουμε 50 γρ. από τη ζάχαρη. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 15 λεπτά έως ότου απορροφήσει όλα της τα υγρά. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε στο μείγμα την κολοκύθα (αφού έχει κρυώσει) και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Γεμίζουμε τα ειδικά φορμάκια για μάφιν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30-35 λεπτά.
Επικάλυψη
Χτυπάμε στο μίξερ -σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό- το βούτυρο, την άχνη και τη βανίλια για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα και προσθέτουμε το χρώμα συνεχίζοντας το χτύπημα για ακόμη 10 λεπτά.
Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα κορνέ στην άκρη της οποίας έχουμε εφαρμόσει μύτη σε σχήμα αστεριού και διακοσμούμε τα cupcakes φτιάχνοντας σε καθένα μια μεγάλη ροζέτα.