Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΔροσιστικό, νόστιμο, ελαφρύ και εύκολο γλυκό ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες.
Δημήτρης Μιχαηλίδης
Υλικά
800 γρ. (4 κεσεδάκια) γιαούρτι στραγγιστό
130 γρ. (2/3 κούπας) ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
75 γρ. (1/3 κούπας + 1 κουταλιά ακόμα) ζεστό νερό
15 γρ. ζελατίνη, σε σκόνη
γλυκό κουταλιού βύσσινο
Μυστικά
Αντί για γλυκό κουταλιού βύσσινο, μπορούμε να σερβίρουμε με όποια μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού θέλουμε ή με φρέσκα φρούτα.
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε το γιαουρτογλυκό με βύσσινο, σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με σύρμα.
Σε ένα μικρότερο μπολ ρίχνουμε το νερό και τη ζελατίνη σε σκόνη και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Ρίχνουμε το νερό με τη ζελατίνη στο μπολ με το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, στην οποία έχουμε απλώσει από πριν διάφανη μεμβράνη, και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε το γιαουρτογλυκό με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.