Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΗ πιο εύκολη γλυκιά πίτα! Αυτή την φραουλόπιτα με την τραγανή ζύμη μπορούμε να την απολαύσουμε στο πρωινό μας ή το απόγευμα με τον καφέ.
Ζάχαρη & Αλεύρι
Υλικά
Ζύμη
- 350 γρ. βούτυρο αγελαδινό, κρύο, σε κυβάκια
- 400 γρ. (3 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Γέμιση
- 2 1⁄2 κούπες μαρμελάδα φράουλα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την φραουλόπιτα με τραγανή ζύμη κράμπλ βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα πυρίμαχο σκεύος περίπου 22 x 33 εκ. και στρώνουμε στον πάτο λαδόκολλα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε τα υλικά με τα δάχτυλά μας, τρίβοντάς τα μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα.
- Αδειάζουμε το μισό μείγμα στο σκεύος και το απλώνουμε να καλύψει όλο τον πάτο, πιέζοντάς το προς τα κάτω, να γίνει μια ενιαία βάση με ομοιόμορφο πάχος.
- Απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα.
- Πιέζουμε το υπόλοιπο μείγμα κραμπλ στα χέρια μας, ώστε να ενωθεί σε ζυμάρι, και το κόβουμε με τα χέρια μας σε ακανόνιστα μικρά κομμάτια που σκορπίζουμε πάνω από τη μαρμελάδα.
- Ψήνουμε για 40-50 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα η επιφάνεια.
- Σερβίρουμε το γλυκό ζεστό, με μία μπάλα παγωτό, ή κρύο, κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια.