Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΤο γλυκό αυτό έχει βάση από τριμμένο μπισκότο, όπως αυτή του τσίζκεϊκ. Για να την κάνουμε πιο light, 308 Kcal/μερίδα, χρησιμοποιούμε μπισκότα χωρίς ζάχαρη και βούτυρο αγελάδας soft.
Μανώλης Στήθος
Υλικά
Για το μπισκότο
- 250 γρ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη, αλεσμένα σε σκόνη
- 80 γρ. βούτυρο αγελάδας soft, λιωμένο
Για την κρέμα
- 750 γρ. κατσικίσιο γιαούρτι
- 100 γρ. θυμαρίσιο μέλι
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- φρέσκα μούρα ανάμεικτα (βατόμουρα, φράουλες, φραγκοστάφυλα, σμέουρα κ.λπ.)
- φυλλαράκια δυόσμου για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
- Για το εύκολο γλυκό σε ποτήρι με γιαούρτι και μούρα, ξεκινάμε με το μπισκότο.
- Ανακατεύουμε το τρίμμα μπισκότου και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
Κρέμα
- Σε ένα μπολ ομογενοποιούμε καλά το γιαούρτι, το μέλι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
Συναρμολόγηση
- Μοιράζουμε το μείγμα του μπισκότου σε 8 ποτήρια.
- Προσθέτουμε μερικά μούρα. Από πάνω βάζουμε την κρέμα γιαουρτιού και τελειώνουμε ξανά με μερικά μούρα και φυλλαράκια δυόσμου.
- Αφήνουμε τα γλυκά να κρυώσουν στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε.