Κείμενο: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΚαι τι δεν περιέχει τούτη η φρουτοσαλάτα! Από ακτινίδια, μπανάνα, ανανά, βερίκοκα, μάνγκο και ακτινίδια, μέχρι πορτοκαλοχυμό, λικέρ, μέλι, τραγανά αμύγδαλα. Δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερο επιδόρπιο!
Υλικά
- 5 βερίκοκα, χωρίς το κουκούτσι, κομμένα σε κύβους 2 εκ.
- 3 ακτινίδια, καθαρισμένα, κομμένα σε κύβους 2 εκ.
- 1 μπανάνα, σε κύβους 2 εκ.
- 10 κεράσια, χωρίς το κουκούτσι, κομμένα στη μέση
- 2 φέτες φρέσκου ανανά (ή κονσέρβας, καλά ξεπλυμένες και στραγγισμένες), κομμένες σε κύβους 2 εκ.
- 1 αχλάδι, σε κύβους 2 εκ.
- 1 ώριμο μάνγκο, σε κύβους 2 εκ.
- ο χυμός από 3 μέτρια πορτοκάλια
- ο χυμός από 1 μικρό λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
- 2 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι ή άλλο της αρεσκείας μας
- 200 γρ. φιλέ αμυγδάλου
Διαδικασία
- Για την φρουτοσαλάτα με μέλι και αμύγδαλα ξεκινάμε και σε ένα βαθύ μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε όλα τα φρούτα.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τους χυμούς από το πορτοκάλι και το λεμόνι μαζί με το μέλι και το λικέρ και περιχύνουμε τα φρούτα.
- Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Στο διάστημα αυτό ανακατεύουμε 2 - 3 φορές, ώστε να αρωματίζονται από το ζουμί όλα τα φρούτα.
- Σκορπίζουμε το αμύγδαλο και σερβίρουμε.