Φωτογραφία: Αντωνία Κατή
Αποθήκευση για αργότεραΤέσσερα μόνο απλά υλικά και δέκα λεπτά από το χρόνο μας θέλουν αυτά τα υπέροχα μπισκότα.
Υλικά
2 κούπες νιφάδες βρόμης
3 μεγάλες πολύ ώριμες μπανάνες, λιωμένες με ένα πιρούνι
1/2 κούπα αμυγδαλοβούτυρο ή άλλο βούτυρο ξηρού καρπού (π.χ. φιστικοβούτυρο, φουντουκοβούτυρο κ.ά.)
1/4 κούπας σοκολάτα σε σταγόνες
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βρέχουμε ελαφρώς τα χέρια μας και πλάθουμε μπαλάκια από τη ζύμη – υπολογίζουμε να βγουν 8 μπαλάκια.
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, αφήνοντας αρκετή απόσταση ανάμεσά τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 10-12 λεπτά, μέχρι να σκουρύνουν περιφερειακά.
Τα βγάζουμε, αφήνουμε στη λαμαρίνα για 10 λεπτά και έπειτα τα μεταφέρουμε πάνω σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Αφού κρυώσουν, τα διατηρούμε στο ψυγείο, σκεπασμένα πολύ καλά με μεμβράνη.