Μυστικό της επιτυχίας και εγγύηση για τα γευστικότερα επιδόρπια στο πασχαλινό τραπέζι. το αλεύρι Μιτσίδη.
Υλικά
Θα χρειαστούμε ένα ορθογώνιο ταψί 21x28x3 εκ. στρωμένη η βάση του με λαδόχαρτο
70 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια
350 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
280 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 αβγά ελαφρά κτυπημένα
105 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΙΤΣΙΔΗΣ
115 γρ. sour cream
110 γρ. σταφίδες
110 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα, χοντροκομμένα
Μικρά χρωματιστά πασχαλινά αυγά, για διακόσμηση
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα. Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά (ή στο microwave σε συμβατό σκεύος), μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σηκώνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη
βανίλια, τη ζάχαρη, τα αβγά, το αλεύρι, τη sour cream και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τέλος, ρίχνουμε μέσα τις σταφίδες, τα
αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 25 λεπτά. Προσέχουμε να μην το
βαρυψήσουμε (αν την ώρα που θα βγάλετε το μείγμα των brownies από τον φούρνο σάς φαίνεται ακόμα λίγο ρευστό, μην ανησυχήσετε. Όταν κρυώσει υπόσχομαι ότι τα brownies σας θα είναι τέλεια). Αφότου κρυώσει το μείγμα εντελώς, το τυλίγουμε καλά με το ταψί σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο. Όταν παγώσει και σφίξει καλά, δηλαδή μετά από περίπου τρεις ώρες, αφαιρούμε το ταψί από το ψυγείο. Ακολουθούμε
αυτή τη διαδικασία, μιας και όταν σφίξει το μείγμα κόβεται πολύ πιο εύκολα και συγυρισμένα. Αφαιρούμε τη μεμβράνη. Όταν περάσει η ώρα και
παγώσουν καλά τα brownies, τα αφαιρούμε από το ταψί και κόβουμε σε τετράγωνα. Τα διατηρούμε σφραγισμένα στο ψυγείο.