Κείμενο: Χριστιάνα Θωμαϊδη
Το βραστό νερό (όταν δηλαδή φτάσει στους 100° C) καταστρέφει τα αρώματα του τσαγιού και τις ωφέλιμες ουσίες του. Έτσι, όταν βράζουμε νερό για τσάι, φροντίζουμε να το αποσύρουμε από τη φωτιά λίγο πριν αρχίσει ο βρασμός ή το αφήνουμε να κρυώσει λίγο αν έχει ήδη βράσει. Για μεγαλύτερη ακρίβεια, χρησιμοποιούμε θερμόμετρο κουζίνας ώστε να είμαστε σίγουροι ότι βρίσκεται στην κατάλληλη θερμοκρασία ανάλογα με τον τύπο τσαγιού για το οποίο το προορίζουμε.