Το σωστό ψιλοκόψιμο των μυρωδικών προϋποθέτει τα εξής:
- Ένα καλό κοφτερό μαχαίρι - όσο πιο καλό τόσο πιο καλά τα πάσης φύσεως κοψίματά μας.
- Μια σταθερή επιφάνεια κοπής. Αυτό το επιτυγχάνουμε βρέχοντας 2-3 κομμάτια χαρτί κουζίνας (ή ένα βετέξ) και βάζοντάς τα κάτω από την επιφάνεια κοπής. Κατ’ αυτόν τον τρόπο «βεντουζώνει» και δεν γλιστράει.
- Αφού πλύνουμε τα μυρωδικά, τα στεγνώνουμε επιμελώς για να μη μείνουν με νερά και κατά το ψιλοκόψιμο γίνουν σαν «πάστα».
- Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά σε δόσεις. Ένα ματσάκι μαϊντανό είναι προτιμότερο να το κόψουμε σε 2-3 δόσεις, γιατί, αν επιχειρήσουμε να το κάνουμε όλο μεμιάς, το πιθανότερο είναι πως μέχρι να ψιλοκοπεί θα έχει «λιώσει» ή έστω άτσαλα κοπεί μεγάλο μέρος του. Αφιερώνοντας ελάχιστα λεπτά παραπάνω, μπορούμε να κόψουμε τα μυρωδικά μας πιο προσεχτικά, πιο σωστά, πιο... ψιλά.