Κείμενο: Βιβή Κωνσταντινίδου
Λαβράκι ή τσιπούρα στο αλάτι! Εξαίρετο πιάτο με «φυσική» νοστιμιά, αλλά, παρόλη την απλότητά του, έχει και τα μυστικά του. Το βασικότερο όλων είναι να χρησιμοποιήσουμε χονδρό αλάτι και όχι ψιλό, μαγειρικό.
Υπολογίζουμε περί τα 3 κιλά αλατιού για κάθε 1 κιλό ψαριού. Για να «στέκεται» το αλάτι και να ντύσει εύκολα το ψάρι, το βρέχουμε με λίγο νεράκι ή με ασπράδι αυγού για να φτιάξουμε κάτι σαν πυκνή λάσπη.