Κείμενο: Βιβή Κωνσταντινίδου
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Η καλύτερη συντήρηση για τη φέτα είναι μέσα σε άλμη, δηλαδή σε αλατόνερο. Ιδιαίτερα αν τύχει να έχουμε μεγάλη ποσότητα από μια καλή φέτα, θα χρειαστεί να τη διατηρήσουμε για καιρό στην άλμη για να μην μας χαλάσει. Η αναλογία νερού-αλατιού ωστόσο είναι συγκεκριμένη, γι’ αυτό είτε θα ζητήσουμε έτοιμη από το μπακάλικο της περιοχής μας ή ακόμα καλύτερα- θα φτιάξουμε μόνοι μας.
Η διαδικασία είναι απλή: Για κάθε λίτρο κρύου νερού υπολογίζουμε 70 - 80 γρ χονδρό θαλασσινό αλάτι, το οποίο ρίχνουμε στο νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει. Βάζουμε τη φέτα σε ένα ευρύχωρο δοχείο, ολόκληρη ή κομμένη σε μέτρια κομμάτια, και αδειάζουμε τόση άλμη ώστε να καλύψει τη φέτα τελείως. Κλείνουμε καλά το δοχείο και διατηρούμε τη φέτα μας στο ψυγείο για καιρό.