Κείμενο: Βιβή Κωνσταντινίδου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Για να ξεφλουδίζουμε εύκολα τις ψητές πιπεριές, ακλουθούμε μερικές πολύ απλές συμβουλές: Καταρχήν τις ψήνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά (στο γκριλ ή στα κάρβουνα), μέχρι η φλούδα τους να μαυρίσει καλά και να σχιστεί. Τότε, τις μεταφέρουμε αμέσως σε ένα μεγάλο μπολ και το κλείνουμε γρήγορα με διάφανη μεμβράνη, σφικτά, για να εγκλωβίσουμε τον ατμό. Αφήνουμε εκεί για 10 λεπτά.
Στο διάστημα αυτό ο ατμός ξεκολλά τις φλούδες από της σάρκα και εμείς με το χέρι μας τις απομακρύνουμε πανεύκολα, κυριολεκτικά με μία κίνηση.