Κείμενο: Νένα Δημητρίου
Για να διατηρηθούν στο ψυγείο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τα ανοιχτά βαζάκια της μουστάρδας, της μαρμελάδας, της σάλτσας και των πελτέδων μπορούμε να καλύψουμε την επιφάνεια τους με μια φρεσκοκομμένη φέτα λεμονιού. Το ισχυρό φυσικό οξύ που περιέχει το λεμόνι, το κιτρικό οξύ, δημιουργεί πολύ χαμηλό ph και έτσι δεν αναπτύσσονται μικροοργανισμοί που μπορεί να τα αλλοιώσουν. Έτσι, μια φέτα λεμονιού μας βοηθά να τα διατηρήσουμε περισσότερες μέρες.