Υλικά
180 γρ. σιτάρι, μουλιασμένο σε νερό από το προηγούμενο βράδυ και καλά στραγγισμένο
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
1/2 - 1 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
30 γρ. σταφίδες μαύρες
300 γρ. ντοματίνια, στη μέση
2 - 3 κουτ. σούπας φρέσκος βασιλικός ή δυόσμος, ψιλοκομμένος
80 γρ. ψίχα από φιστίκι Αιγίνης ανάλατο, καβουρδισμένο για 10 λεπτά στους 150° C
90 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το σιτάρι σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και το μπούκοβο για 10 δευτερόλεπτα, μέχρι να αρωματιστεί το λάδι αλλά να μην καεί το σκόρδο. Προσθέτουμε το σιτάρι και ανακατεύουμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τις σταφίδες, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα ντοματίνια, το βαλσάμικο, τον βασιλικό και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το σιτάρι, ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο φιστίκι και σερβίρουμε.