Κείμενο: Άγγελος Ρέντουλας
Το κουρκούτι στο οποίο βυθίζουμε υλικά για τηγάνισμα, πρέπει να είναι κρύο, γι’ αυτό και το διατηρούμε μέσα σε παγωμένο μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα μπολ που βάζουμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ γεμάτο παγάκια. Οσο πιο κρύο είναι το κουρκούτι, τόσο καλύτερα και ομοιόμορφα θα καλύψει το υλικό που θα βυθίσουμε σε αυτό. Το αποτέλεσμα είναι να παραμένει πάνω στο υλικό κατά το τηγάνισμα και να διογκώνεται ομοιόμορφα.