Κείμενο: Άγγελος Ρέντουλας
Αγοράζοντας άκοπα τα μπαχαρικά και τρίβοντάς τα κατ’ οίκον εξασφαλίζουμε το μέγιστο δυνατό αρωματικό αποτέλεσμα. Υπάρχει όμως κι άλλο ένα κόλπο για να μεγιστοποιήσουμε την έντασή τους: τα καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι και μόλις αλλάξει λίγο το χρώμα τους και κυρίως μόλις σκορπίσουν το άρωμά τους, τα αποσύρουμε και είτε τα κοπανίζουμε ή τα τρίβουμε στο μπλέντερ. Αυτό λειτουργεί θαυμάσια με μπαχαρικά, όπως ο κόλιανδρος, το κύμινο, ο μαραθόσπορος, ο σελινόσπορος κ.ά.