Κείμενο: Χριστιάνα Θωμαϊδη
Αν θέλουμε σε ένα γιορτινό μπουφέ να συμπεριλάβουμε σούπα, μπορούμε να πρωτοτυπήσουμε σερβίροντάς την σε μικρά χαμηλά ποτήρια, γυάλινα ποτήρια του κρασιού ή όμορφα ποτηράκια από πλαστικό. Στη Γαλλία είναι πολύ διαδεδομένος τρόπος σερβιρίσματος ορεκτικών και λέγεται «à verrines». Οι μουσαφίρηδες αντί να φάνε τη σούπα θα την «πιούν» στο ποτήρι· κουτάλι δεν χρειάζεται. Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σούπα να είναι βελούδινη, κρεμώδης, πολτοποιημένη δηλαδή στο μπλέντερ ή στο μούλτι.